Zašto je evidentiranje radnog vremena važno za tvrtku?

Evidentiranje radnog vremena je proces evidentiranja vremena koje zaposlenici provedu na radu. To može uključivati ​​vrijeme potrošeno na određene zadatke i projekte, kao i ukupan broj radnih sati svakog dana ili tjedna.

Zašto je evidentiranje radnog vremena važno za tvrtku

Evidentiranje radnog vremena je proces evidentiranja vremena koje zaposlenici provedu na radu. To može uključivati ​​vrijeme potrošeno na određene zadatke i projekte, kao i ukupan broj radnih sati svakog dana ili tjedna. Bilježenje vremena važan je aspekt vođenja poslovanja jer omogućuje tvrtkama da točno prate vrijeme i vide koliko je vremena uloženo u različite projekte. Također osigurava da su zaposlenici pošteno plaćeni za vrijeme koje provedu radeći.

Za evidentiranje radnog vremena dostupni su različiti načini i alati, poput sustava SATI napredne aplikacije za točno i učinkovito evidentiranje radnog vremena.

Poboljšajte svoju poslovnu učinkovitost

Kvalitetno evidentiranje radnog vremena važno je za tvrtku iz više razloga. Jedan od glavnih razloga je taj što tvrtkama omogućuje točno praćenje vremena koje zaposlenici provode na raznim zadacima i projektima. Ove informacije mogu se koristiti za poboljšanje učinkovitosti, identificiranje područja u kojima se produktivnost može povećati i osiguravanje da su zaposlenici pošteno plaćeni za vrijeme koje provedu radeći.

Usklađenost sa zakonskim propisima

Evidentiranje radnog vremena važno je za tvrtke i sa stajališta poštivanja zakona i propisa o radu. Mnoge zemlje, uključujući Hrvatsku, imaju zakone koji zahtijevaju od tvrtki da vode točnu evidenciju sati rada svojih zaposlenika. Nepoštivanje ovih zakona može dovesti do novčanih kazni i u najgorem slučaju do pravnog postupka.

Mogućnost točnog plaćanja prema obimu izvedenih radova

Kvalitetno evidentiranje radnog vremena također pomaže tvrtkama u ispravnom plaćanju zaposlenika. Ako, primjerice, radnik radi prekovremeno, ima pravo na bonuse, a preciznim evidentiranjem radnog vremena moguće je brzo uočiti nedostatke u procesu rada.

Besplatno isprobajte aplikaciju SATI

Jedan od načina na koji kao tvrtka možete poboljšati kvalitetu evidencije radnog vremena je korištenje aplikacije SATI. Ova aplikacija omogućuje zaposlenicima da jednostavno evidentiraju svoje radno vrijeme i dostave ga na odobrenje. Također menadžerima pruža niz prednosti i opcija za pregled unesenih sati, odobravanje dopusta, segmentiranje sati i još mnogo toga.

Aplikacija SATI također nudi niz alata za izvješćivanje i analitiku koji mogu pomoći menadžerima u prepoznavanju obrazaca i trendova u ponašanju zaposlenika i donošenju odluka na temelju podataka za poboljšanje učinkovitosti i produktivnosti. Osim toga, aplikacija je jednostavna za korištenje, lako dostupna i prilagodljiva potrebama različitih tvrtki.

Sustav SATI također je isplativo rješenje za tvrtke svih veličina, budući da eliminira potrebu za skupom opremom i može se koristiti na bilo kojem mobilnom uređaju, što zaposlenicima olakšava bilježenje radnog vremena s bilo kojeg mjesta.

Sve ove značajke čine sustav SATI izvrsnim alatom za točno i učinkovito bilježenje radnog vremena te za učinkovitije upravljanje tvrtkom.

sati paket za evidenciju
30 dana besplatno

Zanima vas mjesec dana
besplatno probno razdoblje?

Pojednostavite svoje poslovanje i evidentiranje radnog vremena
s jednomjesečnim BESPLATNIM probnim razdobljem.
Bez rizika i obaveza!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje performansi web stranice. Više informacija možete pronaći u našoj politici kolačića.