Smanjite izostanke s posla

Zaposlenici mogu izostati s posla zbog različitih čimbenika ili događaja, ali ako želimo smanjiti izostanak zaposlenika, važno je znati cijeniti zaposlenike i pravilno upravljati njihovim izostancima.

Radni sati

Upravljanje izostancima odnosi se na procese i procedure koje organizacija postavlja za upravljanje izostanaka zaposlenika. Učinkovito upravljanje izostanaka ključno je za svaku organizaciju jer osigurava nesmetano funkcioniranje tvrtke čak i u slučaju dugih odsutnosti zaposlenika.

Ispravno osmišljeno upravljanje izostanaka zaposlenika može pomoći u smanjenju utjecaja izostanaka  na samu organizaciju. Izostanak zaposlenika može imati značajan utjecaj na produktivnost, posebno kada su ključni zaposlenici odsutni dulje vrijeme. Kvalitetno upravljanje izostancima  također je važno za kontrolu troškova. Izostanak s posla može biti vrlo skup za tvrtku, osobito ako se mora platiti privremeno osoblje ili prekovremeni rad da pokrije odsutnost.

Uz pravilan pristup zaposlenici se osjećaju cijenjeno

Pravilno upravljanje izostancima s posla također je važno za održavanje morala i angažmana zaposlenika. Vjerojatnije je da će se zaposlenici, koji osjećaju podršku kada su udaljeni s posla, osjećati cijenjenima u svom poslu. To može imati pozitivan učinak na njihovu produktivnost jer ih poticajno okruženje pozitivno stimulira. Osim toga, veća je vjerojatnost da će zaposlenici ostati u tvrtki koja ih cijeni i podržava.

Upravljanje izostanaka s posla lakše je uz odgovarajući alat, poput aplikacije SATI koja omogućuje pravilnu kategorizaciju zaposlenika te unos radnog vremena i vrste izostanka s posla.

Četiri ključne komponente učinkovitog upravljanja odsutnošću:

Jasna politika i procedure tvrtke
Organizacije bi trebale imati jasno definiranu politikue i procedure za upravljanje izostancima zaposlenika. Ove bi procedure trebale navesti korake koje se od zaposlenika očekuju da ih poduzmu kada trebaju uzeti dopust kao i postupke upravljanja izostancima i postupak povratka na posao.

Učinkovita komunikacija
Učinkovita komunikacija ključna je za dobro upravljanje izostancima. Organizacije bi trebale zaposlenicima jasno priopćiti svoju politiku i postupke upravljanja izostancima. Također bi trebali redovito komunicirati s odsutnim zaposlenicima kako bi osigurali da se osjećaju podržano i cijenjeno.

Kultura podrške
Kultura podrške ključna je za učinkovito upravljanje izostancima. Organizacije bi trebale stvoriti kulturu u kojoj se zaposlenici osjećaju ugodno. Trebali bi osigurati da mogu uzeti slobodno vrijeme kada im je potrebno i osjećati podršku kada su udaljeni s posla.

Povratak programima rada
Programi povratka na posao mogu biti učinkoviti u pomaganju zaposlenicima da se vrate na posao nakon odsutnosti. Ovi programi mogu uključivati ​​planove postupnog povratka na posao, kao i podršku zaposlenicima koji se vraćaju na posao nakon dugog izbivanja.

Korištenje softvera za pomoć u upravljanju izostanaka s posla

Upravljanje izostanaka zaposlenika može biti složen i dugotrajan proces, posebno za veće organizacije. Srećom, sada su dostupna mnoga softverska rješenja koja mogu pomoći organizacijama da učinkovitije upravljaju izostancima zaposlenika. Jedna od najpopularnijih hrvatskih aplikacija je aplikacija SATI.

Jedna od ključnih prednosti korištenja aplikacije SATI za upravljanje vašom odsutnošću s posla je ta što može pomoći u automatizaciji mnogih zadataka. To vam može pomoći da smanjite administrativni teret osoblja odjela ljudskih resursa i osigurate bržu i učinkovitiju obradu zahtjeva za dopust.

Korištenje softvera za upravljanje izostancima može pružiti mnoge prednosti za organizacije svih veličina. Automatiziranjem zadataka, preciznijim praćenjem odsutnosti, pružanjem izvješća i analitike te poboljšanjem komunikacije sa zaposlenicima organizacije mogu pojednostaviti svoje procese upravljanja izostancima i poboljšati cjelokupno poslovanje ljudskih resursa.

sati paket za evidenciju
30 dana besplatno

Zanima vas mjesec dana
besplatno probno razdoblje?

Pojednostavite svoje poslovanje i evidentiranje radnog vremena
s jednomjesečnim BESPLATNIM probnim razdobljem.
Bez rizika i obaveza!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje performansi web stranice. Više informacija možete pronaći u našoj politici kolačića.