Koje su različite vrste izostanka s posla?

Poznati su različiti motivi za izostanak s posla i stoga ih je potrebno pravilno kategorizirati.

vrijeme

Bilježenje radnog vremena važan je aspekt upravljanja bilo kojim radnim mjestom. Ovaj proces uključuje praćenje vremena koje zaposlenici provedu na poslu i eventualnih izostanaka. Izostanci mogu biti različitih vrsta i bitno je da su različite vrste jasno definirane i da se radno vrijeme točno prati. Uz pomoć aplikacije SATI možete precizno evidentirati sve vrste izostanaka s posla i sukladno tome ih kategorizirati.

Odlazak na odmor

Dopust, poznat i kao godišnji odmor, vrsta je odsutnosti koju zaposlenik koristi u svrhu odmora i opuštanja. Ova vrsta dopusta obično je unaprijed planirana i odobrena od strane poslodavca. U većini poslova zaposlenici imaju pravo na određeni broj dana godišnjeg odmora. Točan broj dana može varirati ovisno o poziciji, ulozi zaposlenika i njegovom ugovoru.

Rodiljni i očinski dopust

Rodiljni i očinski dopust vrsta je odsutnosti zaposlenika koji čekaju dijete ili su nedavno postali roditelji. Rodiljni dopust koriste zaposlene žene, a očinski dopust muškarci. U većini zemalja zaposlenici imaju pravo na određeni iznos plaćenog rodiljnog i očinskog dopusta.

Bolovanje

Bolovanje je vrsta dopusta koju zaposlenik koristi kada se osjeća loše ili ne može doći na posao zbog bolesti ili ozljede. Zaposlenici ovu vrstu dopusta u pravilu ostvaruju na temelju liječničkog nalaza ili liječničkog uvjerenja.

Osobni dopust

Osobni dopust je vrsta odsutnosti koju zaposlenik koristi iz osobnih razloga. Ova vrsta dopusta može se uzeti iz razloga kao što je prisustvovanje obiteljskom događaju ili rješavanje osobnih pitanja. Na većini radnih mjesta zaposlenici imaju pravo na određeni broj dana osobnog dopusta godišnje.

Dopust u slučaju smrti voljene osobe

Ovu vrstu dopusta zaposlenik može uzeti kada mu umre član uže obitelji ili voljena osoba. Ova vrsta dopusta treba zaposleniku osigurati vrijeme za žalovanje i potrebne pripreme. Na većini radnih mjesta zaposlenici imaju pravo na određeni broj dana ove vrste dopusta godišnje.

Ostale vrste dopusta

Jedna od vrlo čestih vrsta dopusta je i kolektivni godišnji odmor koji se utvrđuje na razini cijele tvrtke i obično je vezan uz državne ili vjerske praznike te ljetne/zimske mjesece, ovisno o politici poduzeća.

Znana je također vrsta dopusta u kojoj se zaposlenicima daje mogućnost izostanka s posla u zamjenu za dodatne sate izvan uobičajenog radnog vremena. Ova vrsta dopusta obično se odobrava prema odluci poslodavca.

Radni dopust je vrsta dopusta koja zaposlenicima omogućuje dulje odsustvo s posla radi osobnog ili profesionalnog razvoja. Ova vrsta dopusta često se odobrava dugogodišnjim zaposlenicima i namijenjena je da im se omogući stjecanje novih vještina.

Neplaćeni dopust je vrsta dopusta u kojem zaposlenici odsustvuju bez plaće. Ova vrsta dopusta obično se odobrava prema nahođenju poslodavca i može se uzeti iz osobnih ili profesionalnih razloga.

Kako bi se osiguralo pošteno i dosljedno postupanje prema zaposlenicima, većina radnih mjesta ima uvedenu politiku dopusta u tvrtki. Takva pravila opisuju različite vrste dopusta koji su dostupni zaposlenicima, broj dana ili sati na koje imaju pravo te postupak traženja i odobravanja dopusta.

Praćenje različitih vrsta dopusta ključno je za upravljanje prisustva zaposlenika i osiguravanje točne obrade plaća. Mnoga radna mjesta koriste elektronički sustav mjerenja vremena za praćenje sati i odsutnosti zaposlenika, kao što je sustav SATI. Ovaj sustav također se može koristiti za praćenje različitih vrsta dopusta i osiguravanje da zaposlenici koriste svoja prava na dopust na odgovarajući način.

sati paket za evidenciju
30 dana besplatno

Zanima vas mjesec dana
besplatno probno razdoblje?

Pojednostavite svoje poslovanje i evidentiranje radnog vremena
s jednomjesečnim BESPLATNIM probnim razdobljem.
Bez rizika i obaveza!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje performansi web stranice. Više informacija možete pronaći u našoj politici kolačića.